ßßß
Cookit - przepis na Śledzie w zalewie z cynamonem i czerwonym pieprzem
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Śledzie w zalewie z cynamonem i czerwonym pieprzem
Składniki
Cebula
Cynamon
Ketchup
Koncentrat pomidorowy
Ocet
Olej
Pieprz czarny
Pieprz czerwony
Woda
Śledź
Wykonanie
Tak przygotowane
śledzie
idealnie smakują jako przegryzka do mocniejszych trunków. Są ostre i wyraziste w smaku. Pozostawiają posmak
pieprzu
i
cynamonu
.
2-4 płaty
śledziowe
marynowane3
cebule
Olej
do smażenia0,5 szklanki
wody
2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
4 łyżki
keczupu
1 łyżeczka
czerwonego pieprzu
SKWORCU0,5 łyżeczki
cynamonu
1 łyżka
octu
10%
Pieprz czarny
Ze
śledzi
zdejmujemy skórę, kroimy je w 2 cm paseczki.
Cebulę
kroimy w piórka, szklimy na odrobinie
oleju
. Gdy zmięknie dolewamy
wodę
wymieszaną z
koncentratem pomidorowym
i
keczupem
. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy czarnym i
czerwonym pieprzem
oraz
cynamonem
. Dolewamy
ocet
. Doprowadzamy do wrzenia. Zalewę studzimy. Gdy przestygnie mieszamy ze
śledziami
. Najlepiej smakują gdy postoją w lodówce ok. 3 godzin, wtedy smaki się przegryzą.
Źródło:
http://violetowekucharzenie.blogspot.com/2016/04/sledzie-w-zalewie-z-cynamonem-i.html
Przepisy powiązane
Śledzie z miodem
Śledzie z miodem
Śledzie z miodem
Śledzie z miodem
Śledzie z miodem
Składniki powiązane (0)