Wykonanie
Bardzo łatwa w przygotowaniu i bardzo pyszna surówka z
kapusty pekińskiej z dodatkiem
papryki oraz
pomidorków.Ten i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównymSkładniki :1 średniej wielkości główka
kapusty pekińskiej1
czerwona papryka10
pomidorków koktajlowychSos :
sos czosnkowyPrzygotowanie:
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści i kroimy wedle uznania. Ja stara się kroić drobno przyjemnie się zjada i łatwiej
miesza.
Paprykę kroję w kosteczkę, a
pomidorki w ćwiartki. Całość wkładam do miski i oblewam wcześniej przygotowanym
sosem czosnkowym (szykujemy 1-2h wcześniej). Dokładnie mieszamy surówkę i gotowe. Smacznego!
Sos czosnkowy ( ilość składników dopasować do ilości surówki, można zrobić bardziej
jogurtowy z jedną łyżką
majonezu będzie zdrowiej !!) :http://sprawdzoneprzepisykulinarnee.blogspot.com/p/blog-page_64.html