ßßß Cookit - przepis na Mleczny przekładaniec

Mleczny przekładaniec

nazwa

Wykonanie

Przepis na ten szybki i smaczny deser dostałam kiedyś od koleżanki i w sumie nie wiem jak się nazywa więc nazwalałam go mlecznym przekładańcem. Jest leciutki i w moim ulubionym połączeniu czyli masy krówkowej i śmietany :)
Jeśli szukacie czegoś nie skomplikowanego na walentynki to polecam, na pewno się nie zawiedziecie.
Składniki:
500 ml śmietany 36%
200g masy krówkowej
50 g czekolady gorzkiej
16-18 sztuk ciasteczek petit beurre
16-18 sztuk krakersów
1czubata łyżeczka cukru pudru
2 śmietan-fixy lu 2 łyżeczki żelatyny
Spód tortownicy o wymiarach moja 24x24 wyłożyć folią aluminiową na to wyłożyć ciastka petit beurry. Do schłodzonej śmietany dodać z śmietan fixami i ubić pod koniec dodać łyżeczkę cukru pudru. Wyłożyć na herbatniki wyrównać. Na to wyłożyć krakersy i posmarować masą krówkową. Wierzch posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce przez cała noc.
Źródło:http://delicioustitbits.blogspot.com/2016/02/mleczny-przekadaniec.html