Wykonanie
HomeRYBY /
OWOCE MORZAśledzie w zalewie octowej
Mój mąż
śledzie może jeść pod każdą postacią..Dzisiaj zrobił najprostszą z możliwych wersji w zalewie octowej..Proporcja sprawdzona .od lat stosowana..Polecam tym razem danie mojego
męża..Składniki :4
śledzie /moczone 12- 16 godzin/Zalewa:1 litr
wody2 pokrojone w piórka
cebule10 ziaren
pieprzu10 ziaren
ziela angielskiego3
liście laurowe1 łyżka stołowa
soli kuchennej grubej2 łyżki
cukru125 g
octuWykonanie :Do zalewy wrzucamy wszystkie składniki do garnka i na małym ogniu gotujemy 30-40 minut..Na koniec gotowania wlewamy
ocet..Po przegotowaniu odstawiamy do ostudzenia..Zalewą zalewamy pokrojone i wymoczone
śledzie na minimum 24 godziny..Można do zalewy dodać jeno
jabłko /słodko winnym smaku/przekrojone na cztery oraz z 10
rodzynek..Powiązany przepis:deser
bananowo-
pomarańczowymarchewka z
groszkiem dodatek do obiaduWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisy
sałatka chrzanowa
pstrąg smażony marynowany
jajka faszerowane obsmażaneAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIICIASTADANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIDESERYKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisyzapiekanka z
ryżem,
kurczakiemchałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy