ßßß Cookit - przepis na Podsumowanie Dnia Pizzy i sok marchwiowo-buraczkowy

Podsumowanie Dnia Pizzy i sok marchwiowo-buraczkowy

nazwa

Wykonanie

Jestem Wam winna link do tegorocznego podsumowania Dnia Pizzy organizowanego przez nette7 z blogu Fabryka Smaku. W zestawieniu znalazła się moja pizza z kurczakiem wędzonym. Łącznie znajdziecie tam 29 przepisów na różne odmiany tego włoskiego przysmaku
Ja mam ochotę teraz zrobić mini pizze, podoba mi się szczególnie przepis na miniaturowe pizze ze szpinakiem i serem feta autorstwa Mirabelki. Co prawda szpinak odpada, bo Jacek zakomunikował mi wczoraj żebym nic nie robiła z niego i wątróbki, hihi. Ale coś się wymyśli 😛
Po kalorycznej pizzy czas na łyk zdrowia. Pewnie większość z Was ma sokowirówki w domach, ale z uwagi na jej gabaryty i poziom trudności mycia zapewne nie używacie ich najczęściej… Ja postanowiłam przeprosić się z moją sokowirówką. Moim ulubionym napojem jest sok marchwiowo-buraczkowy. Na dwie szklanki potrzeba 1 kg marchwi i 2 buraki.
Ach ta słodka pianka
Sok należy spożyć od razu po przygotowaniu. Nie nadaje się on do przechowywania. Nowoczesne sokowirówki napowietrzają soki, co powoduje, że szybciej tracą swoje właściwości i psują się.
Źródło:http://mopswkuchni.net/2011/03/02/podsumowanie-dnia-pizzy-i-sok-marchwiowo-buraczkowy