Dziś ciacho 3 bit przepis pochodzi z książki 100 nowych ciast siostry Anastazji co prawda ma tam inną nazwę. Robiłam w dużej blaszce o wymiarach 25 cm x 42 cm.Składniki:Masa1 l mleka3/4 szklanki cukru25 dag masła1 szklanka mąki pszennej1 budyń śmietankowy1 łyżka mąki ziemniaczanej1 jajkododatkowo2 duże paczki krakersów1/2l śmietany3 łyżeczki żelatyny1 cukier waniliowyopakowanie migdałów w płatkachpuszka kajmakuWykonanie:Na dno blachy wyłożyć 2 warstwy papieru do pieczenia, na nim wyłożyć warstwę krakersów.W około 0,5 l mleka rozrobić budyń, jajko, obie mąki najlepiej mikserem aby wszystko się połączyło ze sobą. Pozostałą część mleka zagotować z masłem i cukrem pod koniec dodać pozostałe mleko z mąką, jakiem, budyniem, zagotować mieszając, ostudzić. Zimna masę wyłożyć na krakersy i przykryć kolejną warstwą krakersów na które należy wyłożyć i równo rozsmarować kajmak i znów przykryć krakersami. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody i ostudzić. Dodać ją zimną do ubitej na sztywno śmietany z cukrem waniliowym, śmietanę wyłożyć na krakersy. Płatki migdałowe uprażyć na patelni na złoty kolor.