Wykonanie
WitajcieEksperymentów z
kaszą gryczaną niepaloną ciąg dalszy. Dziś coś dla wszystkich, którym znudziła się owsianka, albo skończyły się pomysły na zdrowe, pożywne śniadania. Prosta, pyszna, łatwa w przygotowaniu, o ciekawym, zdecydowanym smaku - gryczanka. Spróbujcie koniecznie. U mnie w wersji z
bananem,
orzechami włoskimi i
pomarańczą. Tak prosta i dobra, że muszę się z
Wami podzielić przepisem.
Składniki:3 łyżki
kaszy gryczanej niepalonej3/4 szklanki
wody3//4 szklanki
mleka1
banan1/2 łyżeczki
cynamonugarść
orzechów włoskichpół
pomarańczyKaszę zalewamy
wodą i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Odcedzamy, dodajemy
mleko,
banana,
cynamon i całość blendujemy.Wrzucamy
orzechy i kawałki
pomarańczy. Ja swoją dodatkowo udekorowałam
płatkami migdałowymi. Można zjeść na zimno, lub podgrzać. Smacznego