ßßß Cookit - przepis na Surówka z kalarepy, jabłka i marchewki

Surówka z kalarepy, jabłka i marchewki

nazwa

Wykonanie

Kalarepa doda krzepy. Jest bogatym źródłem minerałów i witamin, zwłaszcza witaminy C. Ma właściwości przeciwnowotworowe i bakteriobójcze. Ponad to kalarepa jest bardzo niskokaloryczna więc można ją chrupać bez wyrzutów sumienia.
Jak dla mnie, kalarepa, najlepiej smakuje na surowo bez żadnych dodatków. Jednak dzisiaj postanowiłam zrobić z niej pyszną i prostą surówkę z jabłkiem i marchewką.
Taka surówka pasuje niemal do wszystkiego.
Składniki:
2 kalarepy
1 jabłko
1 marchewka
60g jogurtu naturalnego gęstego
sól, pieprz
kilka kropli soku z cytryny
Kalarepy, jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Skrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny i doprawiamy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Polewamy gęstym jogurtem, mieszamy i gotowe.
Smacznego
Źródło:http://pasja-patki.blogspot.com/2016/02/surowka-z-kalarepy-jabka-i-marchewki.html