ßßß Cookit - przepis na Kiełbaski w cieście francuskim z sosem majonezowo-chrzanowym i keczupem.

Kiełbaski w cieście francuskim z sosem majonezowo-chrzanowym i keczupem.

nazwa

Wykonanie

Bardzo lubię mieć w lodówce gotowe ciasto francuskie. Można z niego wyczarować smaczne danie, szybka przekąskę, czy przystawkę. Ja dzisiejsze kiełbaski wykorzystałam właśnie jako przystawkę do żurku, który został mi po świętach. Sos majonezowo-chrzanowy i keczup dodał im nieco pikanterii i całość stanowiła fajne, sycące danie. Polecam :)
Składniki
- 8 cienkich kiełbasek
- płat gotowego ciasta francuskiego
- 2 łyżki keczupu
- 2 łyżki majonezowego sosu chrzanowego Folwark
- 2 łyżeczki oregano
- kilka łyżek mleka
Wykonanie
Keczup i majonezowy sos chrzanowy przekładam do miseczki i dokładnie mieszam.
Ciasto francuskie rozwijam, kroję na osiem równych prostokątów, każdy z nich smaruję przygotowanym sosem, na środku układam po kiełbasce. Delikatnie zwijam w rulonik. Z wierzchu każdy pasztecik smaruję przy pomocy pędzelka mlekiem i posypuje otartym oregano.
Gotowe kiełbaski przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego :)
Źródło:http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2016/03/kiebaski-w-ciescie-francuskim-z-sosem.html