Bardzo lubię mieć w lodówce gotowe ciasto francuskie. Można z niego wyczarować smaczne danie, szybka przekąskę, czy przystawkę. Ja dzisiejsze kiełbaski wykorzystałam właśnie jako przystawkę do żurku, który został mi po świętach. Sos majonezowo-chrzanowy i keczup dodał im nieco pikanterii i całość stanowiła fajne, sycące danie. Polecam :)Składniki- 8 cienkich kiełbasek- płat gotowego ciasta francuskiego- 2 łyżki keczupu- 2 łyżki majonezowego sosuchrzanowego Folwark- 2 łyżeczki oregano- kilka łyżek mlekaWykonanieKeczup i majonezowy soschrzanowy przekładam do miseczki i dokładnie mieszam.Ciasto francuskie rozwijam, kroję na osiem równych prostokątów, każdy z nich smaruję przygotowanym sosem, na środku układam po kiełbasce. Delikatnie zwijam w rulonik. Z wierzchu każdy pasztecik smaruję przy pomocy pędzelka mlekiem i posypuje otartym oregano.Gotowe kiełbaski przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę 15 minut w temperaturze 200 stopni.Smacznego :)