Pomysł na ciasteczka chodził mi po głowie od kilku dni. Miałam wielką ochotę na syte ciacha, najeżone bakaliami. I tak powstały w kilka minut pyszne ciasteczka owsiane, które zadowoliły moje podniebienie. Mąż do połowy masy dodał czekoladę i też był zachwycony ze swojej partii słodkości :) Zapraszam po przepis.SKŁADNIKI:1 szklanka płatków owsianych3/4 szklanki mąki pszennejjajko130 g masłagarść suszonej żurawiny2 garści rodzynek1 szklanka wiórków kokosowych80 g cukru trzcinowego1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sody oczyszczonej'opcjonalnie: kilka kostek pokrojonej w kosteczkę czekoladyPRZYGOTOWANIE:Masło roztopić w rondelku, a jajko roztrzepać widelcem w kubku. Wszystkie suche składniki dobrze wymieszać w misce, następnie dodać przestudzone masło i jajko. Połączyć rękoma. Z masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego i lekko spłaszczyć. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 180 st.C ok 15 minut, aż się ładnie zrumienią. Smacznego!