ßßß Cookit - przepis na Kruche i delikatne ciasteczka maślane.

Kruche i delikatne ciasteczka maślane.

nazwa

Wykonanie

Składniki:
-2 i 1/3 szklanki mąki
-2/3 szklanki cukru pudru
-2 żółtka
-200 g. zimnego masła
-2 łyżki cukru wanilinowego
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ugniatamy ze sobą. Ciasto musi być gładkie i nie może kleić się do ręki. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie posypujemy blat mąką i rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 3-4 mm. Ciasteczka wycinamy dowolnymi foremkami. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do momentu aż się delikatnie zarumienią.
Smacznego! :)
A.
Źródło:http://magia-jedzenia.blogspot.com/2016/02/kruche-i-delikatne-ciasteczka-maslane.html