ßßß Cookit - przepis na Udka gęsi w szynce

Udka gęsi w szynce

nazwa

Wykonanie

« Sałatka z tuńczyka z kapustą ...
Pączki kładzione z waniliowym ... »
Polecam!
Dla 4 osób:
ok. 2 l rosolu drobiowego
suszony tymianek ( w sezonie świezy)
30 g masła
sól, pieprz, liść laurowy
160 g surowej szynki (bekonu) pokrojonej na plasterki
Udka umyć i osuszyć. rosół zagotowac, włozyć udka i gotować na niewielkim ogniu 2 godziny. Wyjąć i ostawić do wystygnięcia. nastepnie posmarowac rozpuszczonym masłem. posoli i popierzyć, posypac tymiankiem. Owinac plastrami szki. na wierzch dac listki laurowe. Piec w temperaturze 160 °C ok 45 minut.
Przepis z książki "Echt Braten" wyd. ZS Verlag GmbH, 2015
sobota, 06 lutego 2016, karto_flana
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Komentarze
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2016/02/Udka-gesi-w-szynce.html