Wykonanie
«
Sałatka z
tuńczyka z
kapustą ...Pączki kładzione z
waniliowym ... »Polecam!
Dla 4 osób:ok. 2 l rosolu drobiowegosuszony
tymianek ( w sezonie świezy)30 g
masłasól,
pieprz,
liść laurowy160 g
surowej szynki (
bekonu) pokrojonej na plasterkiUdka umyć i osuszyć. rosół zagotowac, włozyć udka i gotować na niewielkim ogniu 2 godziny. Wyjąć i ostawić do wystygnięcia. nastepnie posmarowac rozpuszczonym
masłem. posoli i popierzyć, posypac
tymiankiem. Owinac plastrami szki. na wierzch dac
listki laurowe. Piec w temperaturze 160 °C ok 45 minut.Przepis z książki "Echt Braten" wyd. ZS Verlag GmbH, 2015sobota, 06 lutego 2016, karto_flanapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze