Wykonanie
/przepis/ciasto:- 125g
mąki pszennej- 125g schłodzonego
masła- 75g
cukru trzcinowego-1
żółtkona wierzch:- 500g mieszanki koktajlowej odsączonej z
syropu (
brzoskwinia,
ananas,
czereśnia,
winogronakruszonka:- 50g
masła- 80g
mąki pszennej- 40g
cukru trzcinowego- 20g
cukru waniliowegoPiekarnik rozgrzać do temp. 190*C. Składniki na ciasto połączyć przy pomocy malaksera. Należy pamiętać, że sukces tego ciasta polega przede wszystkim na jak najkrótszym jego wyrabianiu - składniki powinny się tylko połączyć.
Ciastem wylepić foremkę okrągłą do tart lub tortownicę o średnicy 26 cm.Na wierzchu ułożyć
owoce. Posypać kruszonką. Piec 45-50 minut. Jesli ciasto zbyt szybko się zrumieni, należy przykryć je folią aluminiową.Po upieczeniu lekko wystudzić.Inspiracja genialnym przepisem Liski
kleik
ryżowy z
mango w syropie i Cinni Minnis,
kawa z mlekiemrice pap with milk,
mango in
syrup and cinnamon cereals, coffee with milkPrzyjechała.Mama.Przyjechałaprzyjechałaprzyjechała.Hej.Już nie jestem sama.Dla niej w jednej chwili na nowo lubię piec. Kiedy je się we dwoje, zawsze smakuje lepiej, czyż nie?Już wiem, że to będzie radosny Sylwester.
Będę świętować odejście
dziwnego roku. Roku trudnego, ciężkiego, pełnego często przykrych niespodzianek. Zarazem roku udowodnienia sobie największej swojej siły.I udanego koncertu.I poznania kogoś wspaniałego.Niech kolejny rok będzie lepszy.Tym samym...Życzę także i Wam, aby rok 2013 przyniósł Wam dużo szczęścia, okazał się też rokiem stokroć lepszym niż 2012. Kiedy o północy rozlegną się odgłosy otwieranego
szampana i petard, uśmiechnijcie się - i nie przestawajcie uśmiechać się przez cały ten nowy rok. :)