ßßß

Kolejnym punktem programu była część kulinarna czyli robienie sałatek. Organizatorzy i Gospodarze zadbali o szeroką gamę składników - mogłyśmy wybierać spośród bogactwa warzyw, owoców, serów, dodatków mięsnych oraz rybnych. Do dyspozycji miałyśmy również pełen asortyment olejów i soków Oleofarm oraz chętnie służącego radą Szefa Kuchni restauracji Rozmaryn.Najpierw...nie zawsze szybka i nie zawsze łatwa decyzja odnośnie wyboru składników.....a potem....do dzieła!Wspólnie wyprodukowałyśmy niesamowite ilości różnorodnych sałatek i surówek.Przez cały czas trwania spotkania chętnie wymieniałyśmy spostrzeżenia i dzieliłyśmy się doświadczeniami.Kilka sałatek zdobyło szczególne uznanie Organizatorów, a ich Autorki zostały nagrodzone upominkami od firmy Oleofarm. Moją faworytką była sałatka, a raczej przystawka Kasi Nowakowskiej (Kuchnia Bazylii), wykonana ze s zparagów zawijanych w szynce parmeńskiej z sosem musztardowo- miodowym, posypanych parmezanem.Na zakończenie imprezy, wspólnie zasiadłyśmy do stołu, by na spokojnie nacieszyć oczy i podniebienia, tym co przygotowałyśmy.Serdecznie dziękuję Organizatorom, Gospodarzom oraz Koleżankom-Blogerkom za sympatycznie i bardzo owocnie spędzony razem czas.W Dietetycznych Rewolucjach wzięły udział Autorki następujących blogów:Dorota SmakujeDzikowiec od KuchniKuchenny BałaganKuchnia BazyliiNie-typowe wypiekiSmacznie z JoannąŚlinka cieknie!oraz ja czyli .. Świat Pachnie SzarlotkąDo zobaczenia! :-)



