ßßß Cookit - przepis na Bezy czekoladowe

Bezy czekoladowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Anna Wrońska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Bezy czekoladowe - składniki:
4 białka
22 dag cukru
1 łyżka kakao
Bezy czekoladowe - sposób przygotowania: Białka ubij z cukrem na gładką, błyszczącą masę. Wsyp kakao, delikatnie wmieszaj je w pianę. Masę przełóż do szprycki lub rękawa cukierniczego, wyciskaj małe wzgórki na blasze wyłożonej pergaminem. Możesz także nabierać masę łyżką, ale wtedy beziki nie będą takie ładne. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C, zredukuj temperaturę do 120°C, piecz około 1,5 godziny. Bezy pozostaw w piekarniku, aż zupełnie wystygną.
Słodkości od Mikołaja
ćwiartki suszonych fig. Bezy są bardzo delikatne, więc włóż je do sztywnego pudełeczka lub słoika, aby się nie pogniotły. Przepisy na bezy czekoladowe, miętowe i klasyczne Potrzebujesz czegoś bardziej wyszukanego? Te karmelki z migdałami i gruboziarnistą solą zainteresują wielbiciela mniej typowych
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174600643/bezy czekoladowe/p