Wykonanie
No więc...mamy październik, a zwykle, pod koniec września zaczyna się mój prywatny sezon na
czekoladę. Po wakacyjnym,
owocowym szaleństwie przychodzi
pora na jesienne smaki. Do łask wracają:
cynamon, pieczone
jabłka,
żurawina,
orzechy, wędzone
śliwki, ale.. królowa może być tylko jedna i.. jest :-) - moja ulubiona pocieszycielka strapionych, światełko rozjaśniające listopadowe szarugi oraz grudniowy mrok :-), rozkoszna, cudowna i niezastąpiona..
CZEKOLADA.. Czy kochacie ją równie mocno jak ja?
Dogłębnie
Czekoladowe Brownie z
MalinamiSkładniki na tortownicę o śr. 24-26 cm:Ciasto:300g
gorzkiej czekolady 70%300g solonego
masła250g
cukru trzcinowego5 jaj150g
mąki pszennejPolewa:100g
czekolady mlecznej3 łyżki wrzątkuDodatkowo:2 garście świeżych
malinWykonanie:Ciasto:Połamaną na kawałki
czekoladę i
masło podgrzewamy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się i dokładnie mieszamy.
Jaja ubijamy mikserem, stopniowo dodajemy
cukier i
mąkę.Do masy jajecznej wmiksowujemy przestudzoną
czekoladę.Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.Pieczemy 20-25 minut. w temperaturze 200C.Zostawiamy do wystygnięcia, wyjmujemy do góry dnem, kroimy na duże kwadraty i smarujemy polewą.Polewa:Do rondelka wkładamy połamaną na kawałki
czekoladę, wlewamy 3 łyżki wrzątku. Całość stawiamy na małym ogniu, do czasu aż
czekolada całkowicie się rozpuści.Instrukcja montażu:Ostudzone ciasto smarujemy polewą i posypujemy
malinami .
Życzę Wam Smacznego! :-)