ßßß Cookit - przepis na Dogłębnie Czekoladowe Brownie z Malinami

Dogłębnie Czekoladowe Brownie z Malinami

nazwa

Wykonanie

No więc...mamy październik, a zwykle, pod koniec września zaczyna się mój prywatny sezon na czekoladę. Po wakacyjnym, owocowym szaleństwie przychodzi pora na jesienne smaki. Do łask wracają: cynamon, pieczone jabłka, żurawina, orzechy, wędzone śliwki, ale.. królowa może być tylko jedna i.. jest :-) - moja ulubiona pocieszycielka strapionych, światełko rozjaśniające listopadowe szarugi oraz grudniowy mrok :-), rozkoszna, cudowna i niezastąpiona..CZEKOLADA.. Czy kochacie ją równie mocno jak ja?
Dogłębnie Czekoladowe Brownie z Malinami
Składniki na tortownicę o śr. 24-26 cm:
Ciasto:
300g gorzkiej czekolady 70%
300g solonego masła
250g cukru trzcinowego
5 jaj
150g mąki pszennej
Polewa:
100g czekolady mlecznej
3 łyżki wrzątku
Dodatkowo:
2 garście świeżych malin
Wykonanie:
Ciasto:
Połamaną na kawałki czekoladę i masło podgrzewamy na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się i dokładnie mieszamy.
Jaja ubijamy mikserem, stopniowo dodajemy cukier i mąkę.
Do masy jajecznej wmiksowujemy przestudzoną czekoladę.
Formę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią ciasto.
Pieczemy 20-25 minut. w temperaturze 200C.
Zostawiamy do wystygnięcia, wyjmujemy do góry dnem, kroimy na duże kwadraty i smarujemy polewą.
Polewa:
Do rondelka wkładamy połamaną na kawałki czekoladę, wlewamy 3 łyżki wrzątku. Całość stawiamy na małym ogniu, do czasu aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Instrukcja montażu:
Ostudzone ciasto smarujemy polewą i posypujemy malinami .
Życzę Wam Smacznego! :-)
Źródło:http://swiatpachnieszarlotka.blogspot.com/2015/10/dogebnie-czekoladowe-brownie-z-malinami.html