Wykonanie
quinoa panckes with
banana,
kaki and honey, coffee with milkPóźniej niż zwykle. Było, było co odsypiać.Niezapomniane rozmowy, pyszne potrawy, zaskakująco dobre filmy i kotka, która w pewnym momencie sama zaczęła złowrogo się szczerzyć.Dzisiaj? Na
groby nie jadę? Do Polski, a
potem na drugi koniec Polski? Nie, to za daleko. Wydaje mi się, że nie jednego dnia w roku odwiedza się cmentarze. Pojadę, lecz nie w ten czas.A, jutro wstawię jakiś jadłospis. Na przestrzeni ostatniego tygodnia uchwyciłam prawie cały jeden dzień, a z akcji wypadałoby się wywiązać./1 porcja/- 1/2 szklanki
mąki z komosy ryżowej- 1
banan pokrojony w plasterki- 1/2 szklanki
mleka- 1 łyżeczka stevi/trochę więcej
miodu- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonejJak uzyskać mąkę? Jeśli nie kupujemy, to mielimy w blenderze
kaszę quinoa. Następnie mieszamy ją z
proszkiem do pieczenia i
sodą, a następnie dodałajemy resztę składników mokrych. Ciasto nakładamy łyżką na patelnię, na to układamy kilka plasterków
banana i smażymy na małej ilości tłuszczu lub bez niego, na teflonowej lub ceramicznej patelni.