ßßß
Składniki na 4 porcje:300 g piersi z kurczaka1 brokuł½ puszki kukurydzy½ puszki fasolki czerwonej100 g suchego ryżu2 łyżki stołowe majonezu3 duże ogórki kwaszonepieprz do smakuSposób przygotowania:Ugotować ryż i odstawić do przestygnięcia.Mięso oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą a następnie gotować we wrzącej wodzie około 25 minut, po czym odstawić do przestygnięcia. Następnie pokroić w kostkę o wymiarach (1cm x 1cm).Kukurydzę oraz czerwoną fasolkę odsączyć na sicie. Ogórki kwaszone obrać ze skórki a następnie pokroić w kostkę.Brokuły pokroić na mniejsze różyczki, opłukać pod bieżącą wodą a następnie gotować we wrzącej wodzie przez około 9 minut. Po ugotowaniu opłukać zimna wodą, po czym posiekać na drobno.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać pieprz i majonez a następnie dokładnie wymieszać.Moje rady:Sałatka to doskonały dodatek na różne imprezy okolicznościowe, może także stanowić odrębny posiłeknp. śniadanie bądź kolację.