Wykonanie
06 Sierpnia 2013 Gotowanie ze stylemPrzepis na pyszną surówkę z
pora,
marchwi i
jabłka. Pozornie bardzo prosta i niezbyt wyrafinowana surówka, jednak w rzeczywistości smaczna, wilgotna i orzeźwiająca. Idealna jako dodatek do obiadu w upalne dni, choć niezupełnie sezonowa, bo możemy ją przyrządzać przez cały rok. Surówka z
pora smakuje wyśmienicie w połączeniu z potrawami z
mięsa i ryb.Surówka z
pora,
marchwi i
jabłkaSkładniki na 3 porcje:1
marchew1/2 średniej wielkości
pora1/2 średniej wielkości
jabłka1 łyżka stołowa
majonezuSposób przygotowania:
Marchew oraz
jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej.
Pora przeciąć wzdłuż, następnie posiekać poprzecznie w cienkie plastry.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać
majonez, doprawić
solą i
pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać.