ßßß Cookit - przepis na Kanapki z tuńczykiem, rukolą i kaparami

Kanapki z tuńczykiem, rukolą i kaparami

nazwa

Wykonanie

Składniki na 2 kanapki:
1 ciabatta – o długości 25 cm
90 g tuńczyka w kawałkach w oleju roślinnym lub w sosie własnym
garść świeżej rukoli
12 kaparów
3 pomidorki koktajlowe
5 oliwek czarnych bez pestek
Sposób przygotowania:
Warzywa opłukać pod bieżącą wodą.
Oliwki oraz pomidorki koktajlowe przekroić na połówki.
Ciabattę przekroić za pomocą noża, następnie nakładać kolejno część rukoli, kawałki tuńczyka, pokrojone oliwki i pomidorki koktajlowe, kapary oraz ponownie rukolę.
Moje rady:
Smak kanapki można urozmaicić poprzez dodatek beszamelu bądź innego ulubionego sosu.
Źródło:http://www.gotowaniezestylem.pl/przepis_kanapki-z-tunczykiem-rukola-i-kaparami.html