06 Maja 2015 Gotowanie ze stylemDo tej pory jedyną pastą z cieciorki, którą dobrze znałam był humus. Od pewnego czasu zaczęłam stosować nowy przepis, który okazał się być równie smaczny. Połączenie ciecierzycy, oliwy z oliwek, ogórków kwaszonych i świeżej cebuli okazało się bardzo trafnym pomysłem na pożywne śniadanie. Dla chętnych polecam wykorzystanie do przepisu ziaren ugotowanej ciecierzycy. Oczywiście można posiłkować się ciecierzycą w zalewie to znacznie przyspieszy przyrządzenie pasty.Pasta z cieciorki z ogórkiem kwaszonym i cebuląSkładniki :puszka cieciorki w zalewie2 ogórki kwaszone1/2 średniej wielkości cebuli1 łyżka stołowa oliwy z oliwekpieprz do smakuSposób przygotowania:Cieciorkę odsączyć z zalewy, wypłukać na sicie. Następnie przełożyć do miski, dodać oliwę z oliwek i zmiksować blenderem na gładką masę.Ogórki kwaszone obrać ze skórki, pokroić w małą kosteczkę. Cebulę posiekać na drobno.Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku pieprzem.