ßßß Cookit - przepis na Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryka faszerowana mięsem mielonym

nazwa

Wykonanie

Składniki:
0,5 kg mięsa mielonego wołowego
100g ryżu
1 cebula
2 ząbki czosnku
puszka małej kukurydzy
puszka czerwonej fasolki
1 mała zielona papryka
6 dużych czerwonych papryk
przecier pomidorowy
1 łyżka mąki
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra
Wykonanie:
Cebulę i czosnek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu
Do podsmażonej cebuli dodać mięso i lekko podsmażyć
Przygotować farsz – wymieszać : mięso, ryż, fasolkę, kukurydzę i pokrojoną drobno zieloną paprykę. Farsz przyprawić
Papryczki umyć, odciąć wieczko i usunąć nasiona
Nadziać każdą z papryczek farszem
Przygotowane papryczki umieścić w naczyniu żaroodpornym, podlać 2 szklankami wody
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około godzinę
Pod koniec pieczenia do naczynia dodać przecier pomidorowy i zagęścić sos 1 łyżką mąki
Źródło:http://rozkloszowana.pl/papryka-faszerowana-miesem-mielonym