ßßß
Składniki6 jajszkl. mąkiszkl. cukrułyżeczka proszku do pieczeniacukier waniliowyMasa migdałowa15dkg. cukru3 łyżki mleka2 łyżki płynnego miodu (prawdziwego)15 dkg. masła30 dkg.płatków migdałowychpuszka mleka skondensowanego słodzonego albo gotowa masaBita śmietana 11/2l. śmietany 30%cukier puder do smaku3 łyżki żelatyny1/4 szkl. wodyBita śmietana 21/2 l. śmietany 30%cukier puder do smaku3 łyżki żelatyny 1/4 szkl.wodykakao do koloruSposób przygotowaniaZ podanych składników zrobić biszkopt.Po upieczeniu przekroić na 2 części.MASA MIGDAŁOWA: cukier, miód masło, mleko wymieszać, dodać płatki migdałowe i podsmażyć cały czas mieszając. Mleko gotować w puszcze około 2 godziny. Na jedną część biszkoptu rozsmarować ugotowane i wystudzone mleko, rozłożyć migdały. Śmietanę ubić dodać cukier puder i rozpuszczoną w 1/4 szkl. wrzątku żelatynę wyłożyć na migdały, przykryć drugą częścią biszkoptu.Drugą masę śmietanową zrobić tak samo jak pierwszą dodając kakao(ilość według uznania). Masę kakaową położyć na biszkopt, posypać wiórkami czekoladowymi albo kakao.Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab