Wykonanie
Od dłuższego czasu modna jest dieta Raw - surowa, nie przetworzona. Aż takim zwolennikiem tej diety nie jestem bo lubię zjeść coś ugotowanego ale chia stanowczo musi być surowa...by zachowała swoje właściwości. Chia u nas w domu jest uwielbiana, szczególnie z domową frużeliną z
malin, jest po prostu pyszna! dzisiaj dla odmiany z
jagodami i
truskawką :-) Smacznego!
przepis własnySkładniki:500g
mleka500g
mleka kokosowego100g nasion chia ( z Kuchnie Świata )sok z dwóch
limonekskórka z jednej
limonki3 łyżki
syropu klonowegoMleko przelać do wysokiego naczynia, dodać
syrop klonowy oraz nasiona chia. Przemieszać i pozostawić do napęcznienia około 40 minut w tym czasie kilka
razy mieszając. Gdy nasiona napęcznieją dodać
sok z limonki oraz skórkę, wymieszać i przelać do słoiczków. Dodać
owoce i zjeść :-) Smacznego!