Wykonanie
partaszka z
dżemem rumowo-
ananasowympartaszka with pineapple-
rum confiture* PRZEPIS*Przypominam o KONKURSIE . Zagłosujecie na zielone placuszki? :) Dostały docenione przez jury, a teraz potrzebuję Waszych głosów, wsparcia, by przeszły dalej. Będzie mi bardzo miło, jeśli uznacie, że warto zagłosować na mój przepis. :) Rejestracja trwa tylko chwilkę, a to dużo dla mnie znaczy.
Partaszka, którą zachwycałam się jakiś czas temu - powraca. Podana z resztą przepysznego
dżemu, który niestety znajduje się już na wykończeniu.Po szkole idę w odwiedziny. Idę z prezentem - jak najbardziej zasłużonym. Kiedy myślę o tej osobie i jej pasji, na mojej twarzy maluje się uśmiech. Tyle ma jej sama w sobie, tyle zdołała mi jej przekazać. Miesiącami czekałam z niecierpliwością na każdą lekcję, nie czułam zmęczenia czy znużenia, pisząc kolejne eseje, ucząc się nawet najtrudniejszych zagadnień. Koniec końców zdałam egzamin i teraz czas, bym mogła się za to - choć tak banalnie, tak niepozornie - odwdzięczyć. Może to ekstrawaganckie, może
dziwne, może trochę niezrozumiałe, ale mam
dziwne wrażenie, że kiedy wyjadę, nie zapomnę wysłaćod czasu do czasu kartki czy ciepłego słowa osobie, która pomogła, pomaga mi się tam znaleźć.