Wykonanie
Zbliżają się Mikołajki, czyli czas prezentów ;) A czy może być coś lepszego, niż drobny upominek, który sami przygotujemy specjalnie dla obdarowywanej osoby? Coś z gł ębi
serca :) Uważam, że takie prezenty są najlepsze :) Dlatego mam dziś dla Was prop ozycję prezen tu dla ł a komczuchó w :) D omowe krótki ciągutki :) G w arantuje Wam, że rozweselą każdego miłośnika słodkości :)przepis na 20
krówek2 szklanki
mleka 2%2 szklanki
cukru trzcinowegocukier waniliowy100g
masłaDo garnka z grubym dnem wlej
mleko, dodaj
masło,
cukier i
cukier waniliowy. Całość gotuj na średnim ogniu, ok. 60 minut. Mieszaj od czasu do czasu, aby masa się nie przywaliła. Gdy zacznie gęstnieć i brązowieć, zwiększ temperaturę i ciągle mieszaj. Gdy masa stanie się kleista, wyłącz gaz, a następnie przełóż ją do formy wyłożonej folią spożywczą. Pozostaw ją do wystygnięcia (najlepiej na całą noc). Na koniec pokrój masę na niewielkie prostokąty, aby kształtem przypominały
cukierki.Smacznego ;)