Wykonanie
Przejrzałam internet z
sałatkami Gyros i każdy robi ją trochę inaczej. Podaję mój przepis, który dostałam od znajomej . Smacznie, zdrowo, kolorowo.
Składniki:1
kapusta pekińskamały słoik
ogórków korniszonów1 duża puszka
kukurydzy1 -2
piersi z kurczakaprzyprawa Gyrosketchup do polania
Sos czosnkowy:2 łyżki
jogurtu naturalnego lub
śmietany2 łyżki
majonezu2 ząbki
czosnkuSposób przygotowania:Warstwy układaj w prostej, szklanej misce, żeby był ładny efekt. Pierwsza warstwa to pół
kapusty pekińskiej pokrojonej w kostkę, później
ogórki korniszony starte na tarce,
kukurydza, usmażone, ale już ostudzone
piersi z kurczaka w
przyprawie gyros.
Ketchup polej na
mięso i nałóż
sos czosnkowy. Ostatnia warstwa to pół
kapusty.
Sałatka ide alnie pasuje z
chlebkiem czosnkowym. P.S. Uprzedź gości, żeby nabierali t ą
sałatkę z góry do dołu, wtedy spróbują każdej warstwy. Smacznego!