Wykonanie
SKŁADNIKI540 ml
mleka skondensowanego słodzonego2
galaretki owocowe, - kolory np. truskawkowa i agrestowa (w moim przypadku)500 ml przegotowanej, gorącej
wodyowoce np.
mandarynki,
kiwi i
malinydodatkowo:
konfitura truskawkowa nisko słodzona i kolorowy maczek o smaku
owocowym DELECTA tutti fruttiPRZYGOTOWANIEDwie
galaretki (zieloną i czerwoną) rozpuścić w 250 ml gorącej
wody i przestudzić.Do naczynia wlać 270 ml mocno schłodzonego
mleka skondensowanego i ubić na sztywno za pomocą motylka - 1 min/ obr. 4. Następnie powoli wlewać tężejącą
galaretkę (czerwoną) do naczynia i ubijać - 2 min/ obr. 4.Masę przełożyć do pucharków i włożyć do lodówki, aby stężała. Gdy już stężeje na pierwszą warstwę dajemy po łyżeczce
konfitury i rozprowadzamy w miarę równomiernie.Tak samo postąpić z drugą
galaretką (zieloną) i wlać na pierwszą warstwę ptasiego mleczka. Włożyć do lodówki.Gdy masa stężeje ułożyć na niej
owoce.