ßßß
Ostatnio widzę wiele propozycji na serniczki na śniadanie. Więc i ja postanowiłam w końcu je spróbować. Przygotowałam sobie serniczek wieczorem, wyszły dwie porcję i jedną zjadł Junior na kolację a ja swoją chowałam do lodówki na śniadanie. Przepis podpatrzyłam u Pauliny, która serwuje super pyszne śniadania. Polecam, bo serniczek gotowany jest po prostu pyszny, smakuje na ciepło jak i na zimno.Można do niego dodać wszystko, owoce, ziarenka, dżem, zrobić jakiś sos. Smakuje rewelacyjnie.Zachęcam do spróbowania :-)Składniki:- 200 g twarogu półtłustego- 1 jajko- 1/3 szklanki mleka- 1 łyżka proszku budyniowego waniliowego- 3 łyżki syropu klonowego Fungopol- jagody w syropie FungopolWykonanie:Twarożek rozdrobnić widelcem z jajkiem i syropem klonowym, przełożyć do garnka i podgrzać. W kubku rozrobić budyń z mlekiem i dodac do gotującego się twarogu, wymieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Przygotować dwie szklanki lub miseczki, na dno wyłożyć część jagód. Następnie przełożyć masę twarogową i na wierzch ułożyć ponownie jagody. Można jeść na ciepło lub schłodzić w lodówce, ja zrobiłam wieczorem i rano zjadłam na śniadanie.Smacznego :-)


