Wykonanie
Ostatnio widzę wiele propozycji na serniczki na śniadanie. Więc i ja postanowiłam w końcu je spróbować. Przygotowałam sobie serniczek wieczorem, wyszły dwie porcję i jedną zjadł Junior na kolację a ja swoją chowałam do lodówki na śniadanie. Przepis podpatrzyłam u Pauliny, która serwuje super pyszne śniadania. Polecam, bo serniczek gotowany jest po prostu pyszny, smakuje na ciepło jak i na zimno.Można do niego dodać wszystko,
owoce, ziarenka,
dżem, zrobić jakiś sos. Smakuje rewelacyjnie.Zachęcam do spróbowania :-)Składniki:- 200 g
twarogu półtłustego- 1
jajko- 1/3 szklanki
mleka- 1 łyżka proszku budyniowego
waniliowego- 3 łyżki
syropu klonowego Fungopol-
jagody w
syropie FungopolWykonanie:
Twarożek rozdrobnić widelcem z
jajkiem i
syropem klonowym, przełożyć do garnka i podgrzać. W kubku rozrobić
budyń z
mlekiem i dodac do gotującego się
twarogu, wymieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Przygotować dwie szklanki lub miseczki, na dno wyłożyć część
jagód. Następnie przełożyć masę
twarogową i na wierzch ułożyć ponownie
jagody. Można jeść na ciepło lub schłodzić w lodówce, ja zrobiłam wieczorem i rano zjadłam na śniadanie.Smacznego :-)