ßßß Cookit - przepis na Serniczek gotowany na śniadanie

Serniczek gotowany na śniadanie

nazwa

Wykonanie

Ostatnio widzę wiele propozycji na serniczki na śniadanie. Więc i ja postanowiłam w końcu je spróbować. Przygotowałam sobie serniczek wieczorem, wyszły dwie porcję i jedną zjadł Junior na kolację a ja swoją chowałam do lodówki na śniadanie. Przepis podpatrzyłam u Pauliny, która serwuje super pyszne śniadania. Polecam, bo serniczek gotowany jest po prostu pyszny, smakuje na ciepło jak i na zimno.
Można do niego dodać wszystko, owoce, ziarenka, dżem, zrobić jakiś sos. Smakuje rewelacyjnie.
Zachęcam do spróbowania :-)
Składniki:
- 200 g twarogu półtłustego
- 1 jajko
- 1/3 szklanki mleka
- 1 łyżka proszku budyniowego waniliowego
- 3 łyżki syropu klonowego Fungopol
- jagody w syropie Fungopol
Wykonanie:
Twarożek rozdrobnić widelcem z jajkiem i syropem klonowym, przełożyć do garnka i podgrzać. W kubku rozrobić budyń z mlekiem i dodac do gotującego się twarogu, wymieszać i gotować aż masa zgęstnieje. Przygotować dwie szklanki lub miseczki, na dno wyłożyć część jagód. Następnie przełożyć masę twarogową i na wierzch ułożyć ponownie jagody. Można jeść na ciepło lub schłodzić w lodówce, ja zrobiłam wieczorem i rano zjadłam na śniadanie.
Smacznego :-)
Źródło:http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/2014/10/serniczek-gotowany-na-sniadanie.html