Potrzebujemy:200 g mąki pszennej200 g posiekanej gorzkiej czekolady100 g masła80 g cukru2 łyżeczki kakao4 łyżki syropu klonowego lub płynnego miodu2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka cynamonu1 drobno posiekana papryczka chilli3-4 łyżki mlekaKrok po kroku:Mąkę, cukier, cynamon i proszek wrzucamy do jednej misi i mieszamy ze sobą.Następnie dodajemy masło oraz chili i wyrabiamy ciasto.Dodajemy syrop klonowy lub miód oraz czekoladę i wyrabiamy jednolite ciasto. Gdyby było zbyt suche dodajemy kilka łyżek mleka.Formujemy niewielkie kulki i lekko je spłaszczamy.Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach i pieczemy przez 10-15 minut w temperaturze 180 ◦C.Smacznego! :-)