Wykonanie
Wegańska pasta kanapkowa z mojej ukochanej
białej fasoli i
orzechów włoskich, z dodatkiem aromatycznego
tymianku . Pasta, która zapachem i smakiem sprawia, że uśmiech nie schodzi mi z twarzy.Poznajcie przepis na pyszną, aromatyczną pastę wegańską, w której wszystkie składników tworzą niesamowicie smakującą całość. To jest to, co tygrysy lubią najbardziej. Pasta kanapkowa zrobiona z
białej fasoli o
orzechów włoskich, dzięki dużej zawartości
białka i mnóstwie wartości odżywczych, jest idealna dla osób aktywnych fizycznie. Świetnie się sprawdzi jako przekąska do szkoły lub pracy, podana z
pełnoziarnistym pieczywem lub warzywami pokrojonymi w słupki. Najlepiej zrobić ją z ugotowanej przez siebie
fasoli. Ta z puszki ma o wiele gorszy smak.
Pasta z
białej fasoli z
orzechami włoskimi i
tymiankiem(3 słoiczki)- 1 szklanka
białej fasoli - namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości / 2 szklanki ugotowanej- 1 szklanka
orzechów włoskich- 1 łyżka
sosu sojowego- 2 łyżeczki suszonego
tymianku- 1 obrany i posiekany ząbek
czosnku- 1 duża
cebula- 4 łyżki dobrej jakości
oleju rzepakowego-
sól,
pieprzCebulę kroję w kostkę i smażę na
oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję poszatkowany
czosnek. Chwilę smażę.
Cebulę i
czosnek przekładam do miski. Dodaję pozostałe składniki. Wszystko blenduję na gładką masę. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam do smaku. Pasta ta idealnie pasuję ze świeżym
chlebem na zakwasie :)Smacznego!