ßßß Cookit - przepis na Pasta z białej fasoli z orzechami włoskimi i tymiankiem

Pasta z białej fasoli z orzechami włoskimi i tymiankiem

nazwa

Wykonanie

Wegańska pasta kanapkowa z mojej ukochanej białej fasoli i orzechów włoskich, z dodatkiem aromatycznego tymianku . Pasta, która zapachem i smakiem sprawia, że uśmiech nie schodzi mi z twarzy.
Poznajcie przepis na pyszną, aromatyczną pastę wegańską, w której wszystkie składników tworzą niesamowicie smakującą całość. To jest to, co tygrysy lubią najbardziej. Pasta kanapkowa zrobiona z białej fasoli o orzechów włoskich, dzięki dużej zawartości białka i mnóstwie wartości odżywczych, jest idealna dla osób aktywnych fizycznie. Świetnie się sprawdzi jako przekąska do szkoły lub pracy, podana z pełnoziarnistym pieczywem lub warzywami pokrojonymi w słupki. Najlepiej zrobić ją z ugotowanej przez siebie fasoli. Ta z puszki ma o wiele gorszy smak.
Pasta z białej fasoli z orzechami włoskimi i tymiankiem
(3 słoiczki)
- 1 szklanka białej fasoli - namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości / 2 szklanki ugotowanej
- 1 szklanka orzechów włoskich
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżeczki suszonego tymianku
- 1 obrany i posiekany ząbek czosnku
- 1 duża cebula
- 4 łyżki dobrej jakości oleju rzepakowego
- sól, pieprz
Cebulę kroję w kostkę i smażę na oleju. Kiedy się zarumieni, dodaję poszatkowany czosnek. Chwilę smażę.
Cebulę i czosnek przekładam do miski. Dodaję pozostałe składniki. Wszystko blenduję na gładką masę. Próbuję i w razie potrzeby doprawiam do smaku. Pasta ta idealnie pasuję ze świeżym chlebem na zakwasie :)
Smacznego!
Źródło:http://truetastehunters.blogspot.com/2016/01/weganska-pasta-z-biaej-fasoli-z.html