Kruche, maślane, z czekoladą... ciasteczka którym nic nie brakuje.Schowaj je głęboko bo znikną zanim się obrócisz ;)SKŁADNIKI:(na około 60 sztuk)200 g masła90 g cukru pudru230 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej2 łyżeczki cynamonułyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli na polewę czekoladową:70g czekolady mlecznej50g czekolady gorzkiejszklanka śmietany kremówki30 g masłaSPOSÓB WYKONANIA:Wszystkie składniki ciasteczek umieścić w misie miksera i miksować aż uzyskamy gładka kulę. Ciasto zawinąć w folie spożywcza i chłodzić w lodówce przez około 30 minut. Ciasto rozwałkować na płat grubości około 3-4 mm. Wykrawać choinki. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 stopniach C przez 10-11minut.Polewa: W rondelku umieścić kremówkę, czekolady i masło. Energicznie mieszać aż do uzyskania jednolitej masy. Maczać boki choinek w polewie otrzepując jej nadmiar i oprószyć maczkiem dekoracyjnym.