ßßß


Składniki:½ kg świeżych pieczarek2 długie podsuszane kabanosy Tradycyjne Jadło½ czerwonej papryki10 dag sera żółtego2 cebule dymki ze szczypiorem1 łyżka oleju użyłam o smaku bazylii i suszonych pomidorówSól morska do smakuPieprz do smakuZioła włoskie do smakuSposób przygotowania:Pieczarki myję pod bieżącą wodą, ostrym nożem wycinam ze środka nóżki i siekam drobniutko nożem-kapelusze odkładam na deseczkę, tak samo kroję umytą cebulę dymkę i paprykę. Kabanosy kroję w cienkie plasterki.Na patelni rozgrzewam olej wrzucam posiekane składniki, podsmażam chwilę około 2-3 minuty, dodaję kabanosy, doprawiam do smaku ziołami włoskimi i pieprzem .Odłożone kapelusze pieczarek solę nakładam do środka farsz, posypuję wierzch drobno startym serem żółtym, zapiekam 20 minut w nagrzanym do 190*c piekarniku.Podaję gorace.