Granola na śniadanie, w połączeniu z jogurtem naturalnym smakuje nieziemsko. Składniki możesz dopierać wedle uznania. Jeśli lubisz sezam, rodzynki, kokos, śmiało możesz dodać. Oto moja wersja. Składniki 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki migdałów 1/2 szklanki orzechów nerkowca 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanka suszonych moreli pół łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki miodu lub syropu klonowego Przygotowanie Piekarnik rozgrzej do 175 stopni Celsjusza Wszystkie składniki z wyjątkiem suszonej żurawiny dokładnie wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadź masę. Włóż do piekarnika na około 20 minut, co jakiś czas mieszając łyżką drewnianą. Po wystudzeniu wymieszaj razem z żurawiną. Przechowuj w zamkniętym pojemniku.