Wykonanie
Masa serowa ( na dużą tortownicę, lub dużą, prostokątną blachę)1 puszka ( duża)
mleka kokosowego1 kg
twarogu Piątnica0,5 kg
mascarpone Piątnica6
jajek0,5 szkl.
cukru1
biała czekolada rozpuszczona w 100 ml
śmietanki 18%pokruszone
petit beurre 200 g wymieszane z 2 łyżkami
kakao i 100g rozpuszczonego
masłaCoś na wierzch1 duża puszka puree z
mango0,75 kg
mascarpone2
białe czekolady rozpuszczone w 100 ml
śmietankiWYKONANIE
Ciasteczkami z
masłem wyłożyć tortownicę.
Twaróg wymieszać z
mascarpone,
jajkami,
cukrem i rozpuszczoną
białą czekoladą. Wlać do formy Wstawić do piekarnika i piec w 160 stopniach nie mniej niż 1,5 h. Zostawić do wystudzenia w piekarniku.Puree z
mango,
mascarpone i rozpuszczoną
białą czekoladę wymieszać mikserem, wyłożyć na wystudzony sernik i już.Do lodówki oczywiście. Poczekać najlepiej cała noc i już po 12 godzinach można wcinać. Uwaga, to nie jest do końca dietetyczne ciasto.