Wykonanie

Sezon na
dynię czas zacząć.
Dynia w zalewie to super propozycja na zimę, do obiadu, na rodzinne spotkanie, do wódeczkiSkładniki1 średnia
dynia3l
wody1l
octu1,5kg
cukrykilka
goździkówSposób przygotowaniaKrok 1
Dynię obrać i pokroić w kostkę. Ilość dyni na proporcje zalewy jest orientacyjna.Krok 2Zalewę zagotować i wrzucić
dynię. Pogotować chwilę, aż
dynia zacznie mięknąć, ale uważać, żeby jej nie rozgotować. Wrzucić do wyparzonych słoików i szczelnie zakręcić. Po ostygnięciu schować w chłodne miejsce.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisy
Papryka konserwowaBabka
dyniowo-pomarańczowaDyniowa zupa
mleczna z zacierkamiSernik z
dynią i
cynamonemMuffinki z
dynią