Wykonanie
Czy są tu miłośnicy dyni? Tak! Oczywiście, że są. I pewnie znajdą się też tacy, którzy lubią połączenie dyni z
octem. A próbowaliście już uszlachetnić marynowaną w occie
dynię rumem? Jeśli znacie ten przepis, to zapewne go kochacie. Jeśli jeszcze nie znacie - to spróbujcie, a pokochacie :)

Składniki:1 średnia
dynia1 litr
wody1 litr
octu1 kg
cukru1 szkl.
rumucynamon w laskach
goździki
Sposób przygotowania:
Dynię obierz i pokrój w równą kostkę. Włóż do słoików. Do każdego słoika dodaj kawałek kory
cynamonu i jeden
goździk.
Wodę,
ocet,
cukier zagotuj. Wymieszaj z
rumem i pozostaw do wystygnięcia.
Dynię w słoikach zalej zimną zalewą. Zakręć słoiki i pasteryzuj 25 minut. Wyjmij gorące słoiki z garnka i odwróć do góry dnem. Pozostaw do wystygnięcia.