Wykonanie
Wczoraj pokazałam Wam jak podaję plantany w wersji bardziej „lunchowo-obiadowej”, a dziś nieco bardziej słodko, z owsianką . Usmażone na
oleju kokosowym podbiły moje
serce, podałam je z gęstą, lepką owsianką ugotowaną z świeżymi
daktylami oraz
mlekiem kokosowym i
cynamonem . Do tego pokruszone
migdały … niebo!Jeśli nie macie dostępu do
bananów warzywnych możecie oczywiście przyrządzić tak tradycyjne
banany i wyjdzie równie smacznie. Gwarantuję Wam, że tą naturalną
słodyczą można się nieźle zasłodzić 😀
daktylowo-kokosowa owsianka z
migdałami podana z plantanami smażonymi na
oleju kokosowymdates-coconut oatmeal with almonds served with fried plaintains with coconut oilSkładniki:5-6 łyżek
płatków owsianych1/2 szklanki
ryżowego mleka kokosowego1/2 szklanki
wody4 świeże
daktyle (wypestkować!)1/2 łyżeczki
cynamonuśredni, dojrzały (żółty) plantanłyżeczka
oleju kokosowegogarść
migdałówPłatki owsiane wraz z
cynamonem i pokrojonymi
daktylami zalać
mlekiem oraz
wodą i odstawić na jakiś czas np. 2-3 godziny do lodówki. Następnie ugotować i w tym samym czasie podsmażać na
oleju kokosowym pokrojone w plastry plantany. Podawać je razem z ugotowaną owsianką oraz posiekanymi
migdałami. Smacznego!Już pierwsze kolędowanie za mną, dosyć wcześnie, prawda? Jednak nie przeszkadza mi to, bo wiem, że na uczelni wszystko dzieję się nieco szybciej, aby każdy kto wyjeżdża na święta miał możliwość zasmakować trochę tego klimatu właśnie jeszcze na studiach. Jutro zaś świąteczny koncertW każdym razie, tęskno już za domem, jeszcze trochę…Tęsknota. Dzięki niej wiesz jak bardzo zależy Ci na drugiej osobie. cytaty.plUdanego dnia!