Czas przygotowania: 80 min.Mięsko jest kruche, a sos aromatyczny :)Składniki3 plastry szynki wieprzowej2 cebule3/4 szklanki białego wytrawnego wina1 łyżka przyprawy do szynki z jałowcem1/2 łyżeczki pieprzu1/2 łyżeczki pikantnej marynaty do mięs1/2 łyżeczki mielonego kminku1 łyżka mąkiognista mieszanka przypraw (młynek)sól, pieprzSposób przygotowaniaMięso obsypać przyprawami i skropić olejem. Na patelni rozgrzać olej. Mięso obsypać mąką i obsmażyć z obu stron.Cebulę pokroić w półplasterki. Podsmażyć w rondelku. Mięso przełożyć do cebuli. Zalać 1 szklanką wrzątku i winem. Przykryć i dusić godzinę, do miękkości mięsa. Doprawić. U mnie z ziemniaczkami i kiszonym ogórkiem.Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL