ßßß Cookit - przepis na Palki na chinska nute

Palki na chinska nute

nazwa

Wykonanie

Delikatne i aromatyczne :)
Składniki
ok 1 kg pałek z kurczaka
20 dkg pieczarek
marynata:
4 łyżki jogurtu naturalnego
3 łyżki sosu teryiaki
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżka sosu chili-czosnkowego
3 łyżko oleju
pieprz
dodatkowo:
imbir
przyprawa do kurczaka
olej
Sposób przygotowania
Składniki marynaty wymieszać, dodać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.
Mięso przełożyć do blaszki, polać marynatą. Posypać imbirem i przyprawą do kurczaka. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około godzinę. W połowie pieczenia mięso i pieczarki skropić olejem.
Upieczone mięso podawać na przykład z ziemniakami i surówką. Smacznego :)
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/palki_na_chinska_nute.htm