ßßß
Cookit - przepis na Zupa gulaszowa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa gulaszowa
Składniki
Mięso gulaszowe
Włoszczyzna
Fasola szparagowa
Ziemniak
Przecier pomidorowy
Sól
Pieprz
Papryka ostra
Kminek
Wykonanie
Sycąca i aromatycznaSkładniki1 porcja rosołowa30-40 dkg
mięsa gulaszowego
włoszczyzna
30 dkg
fasolki szparagowej
3-4
ziemniaki
2 łyżki
przecieru pomidorowego
sól
,
pieprz
słodka i
ostra papryka
mielony
kminek
Sposób przygotowania:
Mięso
pokroić w kostkę, obsypać przyprawami. Podsmażyć na
oleju
.Porcję rosołową zalać
wodą
, zagotować, zdjąć szumowiny. Dodać
włoszczyznę
. Gotować pół godziny. Wyjąć porcję i
włoszczyznę
, wrzucić podsmażone
mięso
.
Włoszczyznę
pokroić drobno, dodać do zupy,
mięso
z porcji również. Doprawić.20 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę
ziemniaki
, a po 10 minutach
fasolkę
. Przecier rozmieszać z chochelką zupy i wlać do garnka. Zagotować. Smacznego :)Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/gulaszowa.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)