ßßß Cookit - przepis na Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

nazwa

Wykonanie

Sycąca i aromatyczna
Składniki
1 porcja rosołowa
30-40 dkg mięsa gulaszowego
włoszczyzna
30 dkg fasolki szparagowej
3-4 ziemniaki
2 łyżki przecieru pomidorowego
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
mielony kminek
Sposób przygotowania:
Mięso pokroić w kostkę, obsypać przyprawami. Podsmażyć na oleju.
Porcję rosołową zalać wodą, zagotować, zdjąć szumowiny. Dodać włoszczyznę. Gotować pół godziny. Wyjąć porcję i włoszczyznę, wrzucić podsmażone mięso. Włoszczyznę pokroić drobno, dodać do zupy, mięso z porcji również. Doprawić.
20 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, a po 10 minutach fasolkę. Przecier rozmieszać z chochelką zupy i wlać do garnka. Zagotować. Smacznego :)
Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/gulaszowa.htm