ßßß Cookit - przepis na Babeczki mocno bananowe

Babeczki mocno bananowe

nazwa

Wykonanie

Składniki:
Ciasto:
Mąka pszenna - 2 szklanki
Banan- 1 sztuka ok. 150g
Olej- ½ szklanki
Proszek do pieczenia- 2 ½ łyżeczki
Kakao- 1 czubata łyżka
Mleko 2%- 1 łyżka
Jajka- 2 sztuki
Cukier brązowy - ¾ szklanki
Masa budyniowo- bananowa
Budyń bananowy- 1 sztuka
Banan- 1 sztuka ok. 150g
Mleko 2%- ½ szklanki
Przepis:
1. Banany obrać i pokroić w plasterki, następnie rozgnieść widelcem na "papkę".
2. Suche składniki (mąka, proszek do pieczenia,kakao, cukier) wsypać do miski i wymieszać, następnie dodać jajka, olej, mleko oraz "papkę" z 1 banana. Wszystko razem zmiksować, aż do uzyskania jednolitej masy.
3. Budyń rozpuścić w połowie mleka, resztę zagotować i dolać budyń. Gotować chwilę, ciągle mieszają, pod koniec dodać papkę z 1 banana, wymieszać, wystudzić.
4. Ciasto nakładać do papilotek do ½ wysokości (około 2 łyżeczki), na każde dodać łyżeczkę masy budyniowo-bananowej i przykryć ciastem.
5. Babeczki należy piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza.
Ilość babeczek- 24
Jedna babeczka dostarcza :
B-2,3g T-5,1g W-18,7g E- 128 kcal WW- 2
SMACZNEGO !
Źródło:http://zapachywkuchni.blogspot.com/2014/12/babeczki-mocno-bananowe.html