Wykonanie
Składniki:Ciasto:
Mąka pszenna - 2 szklanki
Banan- 1 sztuka ok. 150g
Olej- ½ szklanki
Proszek do pieczenia- 2 ½ łyżeczki
Kakao- 1 czubata łyżka
Mleko 2%- 1 łyżka
Jajka- 2 sztuki
Cukier brązowy - ¾ szklankiMasa budyniowo- bananowa
Budyń bananowy- 1 sztuka
Banan- 1 sztuka ok. 150g
Mleko 2%- ½ szklanki
Przepis:1.
Banany obrać i pokroić w plasterki, następnie rozgnieść widelcem na "papkę".2. Suche składniki (
mąka,
proszek do pieczenia,
kakao,
cukier) wsypać do miski i wymieszać, następnie dodać
jajka,
olej,
mleko oraz "papkę" z 1
banana. Wszystko razem zmiksować, aż do uzyskania jednolitej masy.3.
Budyń rozpuścić w połowie
mleka, resztę zagotować i dolać
budyń. Gotować chwilę, ciągle mieszają, pod koniec dodać papkę z 1
banana, wymieszać, wystudzić.4. Ciasto nakładać do papilotek do ½ wysokości (około 2 łyżeczki), na każde dodać łyżeczkę masy budyniowo-bananowej i przykryć
ciastem.5. Babeczki należy piec przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celcjusza.Ilość babeczek- 24Jedna babeczka dostarcza :B-2,3g T-5,1g W-18,7g E- 128 kcal WW- 2SMACZNEGO !