ßßß
Kto powiedział, że fasolka zawsze musi być z bułką tartą ? Mój pomysł na fasolkę to ‚Kolorowa szparagowa’Składniki:– fasolka szparagowa ( u mnie było to niecałe pół kg )– 1 duży pomidor ( mniejsze 2 )– szczypior ( można oczywiście zamienić pietruszką, lub inną zieleniną )– 1 papryka– 1 cebula– sól, pieprzPrzygotowanie:* Fasolkę gotujemy około 20 minut w wodzie ze szczyptą soli i cukru, studzimy i kroimy na 3 części, a mniejsze na pół.* Pomidory kroimy w dużą kostkę, lub ćwiartki, paprykę w paski, szczypior siekamy drobno.* Cebulę pokrojoną w kostkę wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju, bądź oliwy a kiedy nabierze ładnego złotego koloru, dodajemy do niej fasolkę, paprykę i pomidory.* Przyprawiamy solą, pieprzem i chwilę wszystko razem smażymy.* Gotowe, już na talerzu, posypujemy świeżym szczypiorkiem.Podawać możemy oczywiście w takiej wersji, lub polane dowolnym sosem. U mnie występuje to z lekkim sosem czosnkowym, na który przepis znajdziecie TUTAJ .
Kategorie: