ßßß
Obiecałam więc jest, domowy hamburger :) Według moich kubków smakowych, z moimi ulubionymi dodatkami i tak jak ja osobiście lubię :)Ale Wy możecie dodać swoje ulubione dodatki i zmodyfikować go po swojemu :)Składniki podaję Wam na 3 hamburgery, bo ja tyle robiłam ( moje kotlety były dość grube ), ale z tej ilości mięsa spokojnie wyjdą 4, także możecie wszystkie dodatki zwiększyć o 1 ;)Składniki:– 3 kajzerki– 500g mięsa mielonego wołowego– 3 liście sałaty lodowej– 2-3 ogórki konserwowe– 2 łyżki bułki tartej– 3 plastry sera topionego– 3 plastry pomidora– 2 cebule– 2 ząbki czosnku– przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz– sos do hamburgerówPrzygotowanie:* Zaczynamy od przygotowania kotletów z mięsa.Mięso przekładamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem, rozdrobnionym przez praskę czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Dodajemy bułkę tartą i jedną drobniutko posiekaną cebulkę.Formujemy płaskie i okrągłe kotlety, smażymy z obu stron.* W tym czasie ogórki kroimy wzdłuż w plastry, pomidora w plasterki, a cebulę w piórka ( cebulę podsmażałam wcześniej na patelni chwilkę by zmiękła, ale to nie jest konieczne).* Kajzerki przekrawamy i wkładamy na chwilę do piekarnika by były ciepłe.* Na ciepłe bułki układamy kolejno : sos, cebula, sałata, kotlet, ser, ogórek, sos.
Kategorie: