ßßß Cookit - przepis na Mus truskawkowo-arbuzowy z syropem klonowym

Mus truskawkowo-arbuzowy z syropem klonowym

nazwa

Wykonanie

I mamy sezon truskawkowy . Niestety, ze względu na pogodę owoce są wodniste i mało słodkie. Można nieco poprawić ich smak mieszając je z innymi owocami lub dodatkami, a także przerabiając truskawki na musy. Mus truskawkowo-arbuzowy z syropem klonowym może sam w sobie stanowić lekki deser. Świetnie nadaje się także jako baza koktajli mlecznych i drinków.
300 g truskawek
150 g arbuza
3-4 łyżki syropu klonowego
Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Arbuza kroimy na mniejsze kawałki i pozbawiamy pestek. Owoce wrzucamy do blendera, dodajemy syrop klonowy i miksujemy. Mus najlepiej smakuje na zimno.
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/mus-truskawkowo-arbuzowy-z-syropem-klonowym