ßßß Cookit - przepis na Kawa miodowa

Kawa miodowa

nazwa

Wykonanie

Składniki
filiżanka espresso lub kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka miodu
50 ml mleka kondensowanego
szczypta cynamonu
Czas przygotowania: 5 min
Senne popołudnie dzisiaj. Mały zastrzyk kofeiny – oto, czego mi potrzeba ;)
Parzę espresso (ale jeśli wolicie inną kawę, choćby rozpuszczalną, to nie widzę przeciwwskazań). Do szklanki daję sporą łyżeczkę miodu. Uwielbiam wielokwiatowy lub lipowy. Inne też mogą być, byle naturalne. Wlewam odrobinę mleka kondensowanego. Następnie delikatnie po ściance wlewam zaparzoną wcześniej kawę. Robią się ładne warstwy – część mleka zmiesza się z kawą, ale część będzie tkwiła w miejscu i odcinała kawę od miodu. No i na koniec szczypta cynamonu. Pięknie pachnie, a jeszcze lepiej smakuje :)
Podobne przepisy
Orzechowiec
Nalewka z głogu
Bakaliowy kuskus
Bułeczki maślane z rodzynkami
Piernik przekładany powidłem śliwkowym
Źródło:http://www.gryzz.pl/kawa-miodowa