Jogurtowelodyporzeczkowe. Proste i szybkie wykonanie, bez konieczności mieszania w trakcie zamrażania. Nam bardzo smakowały z dodatkiem mrożonej bitej śmietany z malinami (przepis: lody śmietankowe z malinami).Składniki:400 g jogurtu naturalnego, gęstego530 g mleka zagęszczonego 8%, słodzonego (w puszcze)1 1/2 szklanki czerwonej porzeczkiWykonanie:Porzeczki myjemy pod bieżącą, pozbawiamy szypułek. Przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy. Odstawiamy.Do miski przekładamy jogurt dodajemy mleko zagęszczone, miksujemy. Do zmiksowanej masy wrzucamy zblendowane porzeczki i ponownie miksujemy. Masę przelewamy do miski wyłożonej folią spożywczą lub plastikowego pojemnika i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.Na ok. 20 minut przed podaniem lody wyjmujemy z lodówki.Smacznego!