ßßß Cookit - przepis na Lody porzeczkowe

Lody porzeczkowe

nazwa

Wykonanie

Jogurtowe lody porzeczkowe. Proste i szybkie wykonanie, bez konieczności mieszania w trakcie zamrażania. Nam bardzo smakowały z dodatkiem mrożonej bitej śmietany z malinami (przepis: lody śmietankowe z malinami).
Składniki:
400 g jogurtu naturalnego, gęstego
530 g mleka zagęszczonego 8%, słodzonego (w puszcze)
1 1/2 szklanki czerwonej porzeczki
Wykonanie:
Porzeczki myjemy pod bieżącą, pozbawiamy szypułek. Przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy. Odstawiamy.
Do miski przekładamy jogurt dodajemy mleko zagęszczone, miksujemy. Do zmiksowanej masy wrzucamy zblendowane porzeczki i ponownie miksujemy. Masę przelewamy do miski wyłożonej folią spożywczą lub plastikowego pojemnika i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Na ok. 20 minut przed podaniem lody wyjmujemy z lodówki.
Smacznego!
Źródło:http://www.kawaiczekolada.pl/lody-porzeczkowe