Wykonanie
Halloween to święto na które dzieci reagują ogromną radością. To właśnie im największa frajdę sprawia przebieranie się za potwory, zjadanie strasznych smakołyków i wspólne wycinanie dyni. Obserwowanie jej migających oczek i przerażających ust sprawia im wielką radość, a
dynia stoi (i cieszy) tak długo
póki nie zacznie „specyficznie pachnieć”. Tym najmłodszym też należy się trochę radości z fajnego jedzenia w tym dniu. I właśnie z myślą o tych najmłodszych zrodził się u mnie pomysł na banalnie prostą zupę
dyniową z na Halloween :)
Ilość porcji: 2Czas przygotowania: 10 minut + czas potrzebny na ugotowanie
dyniiSkładniki:0 , 5 litra rosołuOk. 200g dyni ( nie oczyszczonej)
Makaron dla 2 dzieci (najlepiej w jakieś fajne kształty)
Dynie obieramy ze skórki, wycinamy środek i kroimy w kosteczkę. Nastawimy w osolonej wodzie i gotujemy do miękkości. Możemy doprawić wedle uznania. Kiedy
dynia będzie miękka odcedzamy.
Makaron gotujemy wedle instrukcji na opakowaniu. Do podgrzanego rosołu dorzucamy
dynie,
makaron i
liście pietruszki (jeśli są akceptowalne przez naszą latarośl). Smacznego :)