Sos chrzanowy z borówkami

Wykonanie

Dania i ciasta na każdy dzień!
Social Icons
Strony
Ostatnio dodane
Lista zaprzyjaźnionych blogów
Aktualności
Najczęściej używane w kuchni miary
1 szklanka mąki - 150 g
1 szklanka cukru - 220 g
1 szklanka mleka - 1/4 l
1 łyżka oleju - 14 g
1 łyżka śmietany - 15 g
1 łyżeczka soli - 6 g
1 łyżeczka proszku do pieczenia - 5 g
1 łyżka mąki - 16 g
1 łyżka bułki tartej - 9 g
Łączna liczba wyświetleń
Technologia Blogger .
piątek, 20 marca 2015
5 dag korzenia chrzanu,
20 dag dżemu z borówek,
3 łyżki czerwonego wytrawnego wina,
1 łyżeczka soku z cytryny,
1 łyżeczka cukru,
sól
Chrzan umyć, obrać, opłukać, zetrzeć na tarce z małymi otworami i sparzyć niewielką ilością wrzątku. Wymieszać z dżemem. Dodać wino, doprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na 2 godz.
Źródło:http://swietne-przepisy.blogspot.com/2015/03/sos-chrzanowy-z-borowkami.html