ßßß
Składniki:8 sztuk:op. (330 g) ciasta francuskiego3 łyżki masła orzechowego chrunchy3 łyżki siekanych orzechów (dowolnych ) lub migdałów30 g białej czekolady30 g gorzkiej czekoladymałe żółtko2-3 łyżki mlekaPrzygotowanie:Nagrzewamy piec do 170 stopni z termoobiegiem. Na blasze układamy papier do pieczenia.Ciasto – ja kupiłam już w kształcie koła – lekko rozwałkowujemy.Czekoladę i orzechy siekamy.Smarujemy je masłem orzechowym , posypujemy czekoladą.Kroimy jak tort na 8 części i zwijamy rogale do węższej strony.
Układamy na blasze.Żółtko rozmącamy z mlekiem, smarujemy obficie rogale – będą chrupiące – i posypujemy orzechami.Pieczemy do zrumienienia około 10 minut.
Smacznego!ANiaPowiązane notki:Tradycyjne Maślane Rogaliki z różą – przepyszneRogaliki maślane z powidłami morelowymi i masłem orzechowymKakaowe ciasteczka z czekoladąSzybkie bułeczki z dyniąSzybkie Bułeczki Razowe z bananem i migdałami (w 15 minut ) Wegańskie